Садочок – простір дружній до дитини

Категорія: Статті Опубліковано: Неділя, 05 лютого 2017 Автор: Юлия

Із січня 2017 року в Донецькій області стартував проект «Садочок – простір дружній до дитини» для педагогів дошкільних навчальних закладів, що є складовою проекту «Створення безпечного та інклюзивного середовища в дошкільних навчальних закладах у східних областях України». Партнери проекту Всеукраїнський фонд «Крок за кроком» та Представництво Дитячого фонду Організації Об’єднаних націй (ЮНІСЕФ) у м. Краматорську презентували проект для методистів методичних служб області та керівників базових навчальних закладів області. Загальна мета цієї діяльності – посилити загальну життєздатність суспільства.

     

У міні-готелі «Комфорт Парк Готель» міста Краматорськ по вулиці Героїв України 1 (вул.Вознесенського) відбувся навчально – практичний семінар для педагогів дошкільних навчальних закладів «Садочок – простір дружній до дитини».

 

 Огляд навчально – практичного семінару

«САДОЧОК – ПРОСТІР ДРУЖНІЙ ДО ДИТИНИ»

 Навчально – практичний семінар «Садочок – простір дружній до дитини» організовується і проводиться Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» у межах реалізації програми «Сприяння соціальній згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на сході України», що реалізується у 2016-2017 роках Представництвом Дитячого Фонду Організації Об’єднаних націй (ЮНІСЕФ) в Україні.

Мета навчально – практичного семінару: створення безпечного інклюзивного середовища в дитячому колективі шляхом розвитку життєвих навичок, які сприяють розвитку спільноти, розумінню і цінуванню багатоманітності, толерантного ставлення до відмінностей, попередження проявів упереджень і дискримінації.

Семінар спрямований на вихователів дошкільних навчальних закладів та інших фахівців, що працюють із дітьми у дошкільних установах.

Цілі семінару:

*  Використовувати стратегії розвитку позитивної самооцінки дітей як основи для забезпечення позитивної комунікації з іншими дітьми та дорослими.

*   Розуміти значення емоційної грамотності та стратегії роботи з дітьми, які допоможуть дітям розуміти власні емоції та емоції інших дітей, а також справлятися з власними негативними емоціями шляхом використання методики «Лялька як персона».

*   Використовувати  практику ранкових зустрічей як стратегію розвитку дитячої спільноти, обговорення проблемних ситуацій, розвиток навичок позитивного вирішення конфліктів тощо.

Тривалість заходу – 2 дні.

Під час проведення семінарів педагоги отримають роздавальний матеріал, необхідний у процесі проведення окремих занять, канцтовари, а також навчально-методичну літературу, яку вони зможуть використовувати у своїй роботі, зокрема:

1. Навчально – методичний посібник «Доброго ранку: ми раді, що ви тут» (практика проведення ранкових зустрічей).

2. Навчально – методичний посібник «Лялька як персона: педагогічний підхід для соціального і психічного розвитку дітей».

Перегляди: 4170

Login Form

БЕЗПЕЧНО ДЛЯ ДІТЕЙ